arrow-back

Hoe Workplace by Facebook kan bijdragen aan een sterk merk

Afgelopen maandag was het zo ver; Workplace by Facebook werd officieel gelanceerd. Workplace is het zakelijk antwoord van Facebook op platforms zoals Yammer, Jive, IBM Connections en Skype for Business. Medewerkers kunnen in het mobile first platform, binnen een afgebakende Facebook-omgeving, chatten/videobellen, documenten delen, aankondigingen doen, groepen starten, livestreams uitzenden en events delen. Kortom: ze kunnen een levende en inspirerende community creëren. 

Workplace versterkt je merk van binnenuit 

Workplace is de ideale tool om je corporate brand van binnenuit te versterken. Ten eerste maakt de tool het makkelijk om snel kennis en ideeën uit te wisselen. Bovendien kun je als bedrijf de nadruk leggen op jouw missie en visie én kun je personeel deze content laten verspreiden. Dit draagt bij aan een meer authentiek en geloofwaardig merk. Nog een voordeel: met deze tool wordt het makkelijk om de kennis van je personeel op een toegankelijke manier te vergroten. 

Actieve ambassadeurs: een belangrijke troef 

Ook voor je (werkgevers)merk speelt je interne communicatie een belangrijke rol. Juist in de arbeidsmarkt is de mening van mensen die er werken heel belangrijk. Voelen medewerkers zich betrokken en gewaardeerd? Dan zullen ze goede verhalen met plezier delen via hun eigen kanalen. Dit is niet alleen een boost voor de betrokkenheid, het motiveert mensen ook om ambassadeur te worden. Bovendien faciliteert de tool mensen in die rol als ambassadeur.  

Hoe zit het met de kosten en het implementeren?

Dat bijna iedereen gewend is aan de Facebook-interface moge duidelijk zijn. Dat maakt Workplace zo makkelijk om te implementeren: het werkt nagenoeg hetzelfde. 

De kosten zijn redelijk te overzien. Er geldt een proefperiode van drie maanden en daarna betaal je per werknemer die het product gebruikt. Tot duizend medewerkers betaal je 3 dollar per gebruiker per maand. Wanneer je met meer dan 10.000 medewerkers gebruik maakt van het platform betaal je 1 dollar per gebruiker. 

Bekijk meer productinformatie.